Kunstharsvloeren zoals gietvloer – steentapijt – marmertapijt – troffelvloer

Epoxy gietvloer

Wat? Een epoxyvloer is een gietvloer (zelfnivellerend vloersysteem) van kunststof op basis van epoxyhars. Deze vloer is naadloos, strak, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Epoxy leeft mee met de bewegingen van de ondergrond door temperatuurschommelingen en normaal gebruik.

Een gietvloer heeft een aantal eigenschappen: waterdicht, chemische resistentie, mechanische resistentie en optimale slijtvastheid.

Toepassing Epoxy gietvloer is geschikt als afwerking van vloeren in garages, technische ruimte, magazijn, werkplaats, ... 

Kleuren Deze gietvloeren zijn in alle RAL kleuren en vele NCS-kleuren leverbaar of bezoek onze leverancier:

Afwerking Het is aangeraden om de gietvloer te voorzien van een toplaag. Deze toplaag geeft een extra bescherming tegenover vergeling door UV-stralen, krassen, bevuiling of het dagelijks gebruik. Men kan opteren voor een blinkende of matte afwerking. De blinkende afwerking is het gevoeligst. Een anti-sliplaag kan eveneens aangebracht worden. Eveneens kunnen kleurvlokken ingestrooid worden voor een decoratieve vloer. 

Onderhoud Een groot voordeel van gietvloeren is een héél eenvoudig onderhoud. Door het gladde oppervlak en de ondoordringbaarheid krijgen onzuiverheden geen kans om in te dringen in de kunstharsvloer. Enkel swiffen is voldoende voor het dagelijks onderhoud. Gaat u de gietvloer stofzuigen, gebruik dan een stofzuiger met een zachte borstel, bv. een parketborstel: deze heeft zachte haren die krassen in uw gietvloer voorkomen. Wekelijks met een vochtige dweil met koud of lauw water. 

Klik hier voor een gedetailleerde onderhoudsfiche. Voor het meubilair en rollende bureaustoelen adviseren wij ten sterkste speciale doppen of wielen: floorfriendly of scratchnomore kan u hier verder mee helpen.

Realisaties

Benieuwd naar enkele projecten van gietvloeren? Neem een kijkje naar onze eigen realisaties van epoxy gietvloer.

Instructies voor de klant

Indien u beslist om een epoxy gietvloer te laten plaatsen, neem dan zeker deze uitvoeringsvoorwaarden in acht.