Kunstharsvloeren zoals gietvloer – steentapijt – marmertapijt – troffelvloer

Marmertapijt

Wat? Marmervloeren hebben hetzelfde principe als grindvloeren met het verschil dat hierbij natuurlijk materiaal gebruikt wordt dat uit de marmergroeven in Italië komt. Het marmertapijt heeft een héél chique en warme uitstraling. De opbouw van marmertapijt gebeurt in verschillende stappen.

Kleuren De kleuren zijn in mindere maten te krijgen omdat marmer een natuurproduct is met zijn eigen basiskleur. Een ruime keuze aan stalen kan u in onze showroom komen bekijken, eveneens op ware grootte.

Of bezoek de site van onze leverancier:

Afwerking Uitzetvoegen (krimpvoegen) worden ten alle tijde overgenomen in het marmertapijt.

Indien gewenst kunnen ook marmervloeren met een sealing worden afgewerkt. Hierbij worden met een sealing de poriën dicht gemaakt zodat er geen vuil in het marmertapijt kan komen.

Onderhoud Idem als steentapijt. Marmertapijt is eenvoudig te onderhouden. 1 of 2/week stofzuigen volstaat meestal, maar onvermijdelijke ongelukjes met rode wijn, koffie, modder of etensresten laten zich ook gemakkelijk verwijderen. Een vlek kunt u eenvoudig uitborstelen met lauw water, eventueel met een neutraal reinigingsmiddel. Bij extreme vervuiling kunt u het marmertapijt schrobben met water en zeep, waarna het vuile water moet worden opgezogen met een waterzuiger. 

Afhankelijk van het gebruik van uw vloer raden wij aan hoogstens één tot tweemaal per jaar het marmertapijt een goede schrobbeurt te geven. In het ergste geval bestaan er schrob-machines die uw vuile marmertapijt er weer als nieuw laten uitzien. Klik hier voor een uitgebreide onderhoudsfiche.

Realisaties

Benieuwd naar enkele projecten van marmertapijt? Neem een kijkje naar onze eigen realisaties van marmertapijt.

Instructies voor de klant

Indien u beslist om marmertapijt te laten plaatsen, neem dan zeker deze uitvoeringsvoorwaarden in acht.