Kunstharsvloeren zoals gietvloer – steentapijt – marmertapijt – troffelvloer

Polyurethaan gietvloer

Wat? Een polyurethaan gietvloer (alias pu gietvloer) is een gietvloer van kunststof op basis van polyurethaanhars. Deze vloer is zacht, elastisch, volledig naadloos, 100% waterdicht, slijtvast en zeer gemakkelijk te onderhouden. Een gietvloer heeft een aantal eigenschappen: waterdicht, chemische resistentie, mechanische resistentie, optimale slijtvastheid. Dit betekent echter niet dat de vloer geheel krasvrij is, want dat is geen enkele gietvloer. Polyurethaan is bovendien scheuroverbruggend door de elastische eigenschappen. Een ander groot voordeel van deze vloer is een snelle uitharding. Na ongeveer 12 uur bij min. 18°C is de vloer beloopbaar (maar na 7 dagen volledig uitgehard). Er dient wel rekening gehouden worden dat de gietvloer in 5 lagen wordt opgebouwd waarbij elke laag een uitharding van 12u vereist. 

Wij plaatsen zowel aromatische als alifatische gietvloeren met transparante toplagen of gekleurde pu-toplagen.

Toepassing Polyurethaan gietvloer is geschikt als afwerking van vloeren in woningen, winkels, showrooms, ...

Kleuren Deze gietvloeren zijn in alle RAL kleuren en vele NCS-kleuren leverbaar of bezoek onze leverancier:

Afwerking Het is aangeraden om de kunstharsvloer (epoxy of pu) te voorzien van een toplaag. Deze toplaag geeft een extra bescherming tegenover vergeling door UV-stralen, krassen, bevuiling of het dagelijks gebruik. Men kan opteren voor een blinkende of matte afwerking. Een antisliplaag kan ook aangebracht worden.

Onderhoud Een groot voordeel van gietvloeren is een héél eenvoudig onderhoud. Door het gladde oppervlak en de ondoordringbaarheid krijgen onzuiverheden geen kans om in te dringen in de kunstharsvloer. Enkel swiffen is voldoende voor het dagelijks onderhoud. Gaat u de gietvloer stofzuigen, gebruik dan een stofzuiger met een zachte borstel, bv. Een parketborstel: deze heeft zachte haren die krassen in uw gietvloer voorkomen. Wekelijks met een vochtige dweil met koud of lauw water.

Neem zeker deze uitgebreide onderhoudsfiche gietvloer goed door.

Realisaties

Benieuwd naar enkele projecten van gietvloeren? Neem een kijkje naar onze eigen realisaties van polyurethaan gietvloer.

Instructies voor de klant

Indien u beslist om een polyurethaan gietvloer te laten plaatsen, neem dan zeker deze uitvoeringsvoorwaarden in acht.