Kunstharsvloeren zoals gietvloer – steentapijt – marmertapijt – troffelvloer

Steentapijt

Wat? Steentapijt is ook bekend als siergrind, stonecarpet, grindtapijt of quartzgrind. Deze vloer bestaat uit miljoenen kleine grindkorreltjes die standaard met epoxyharsen verlijmd worden.

U kan ook opteren voor een uv-bestendig steentapijt. Hierbij wordt gekozen voor een hoog kwalitatief niet-vergelend bindmiddel zodat de kleur van het steentapijt onder belasting van de zonnestralen wordt behouden. Ook de steentjes zelf worden met een niet-vergelende pu-coating ingekleurd. Epoxy is onderhevig aan vergeling onder invloed van zonnestralen. Lichte vloer zijn het meest onderhevig aan verkleuring. Daarom is het aan te bevelen om met een lichtecht pu bindmiddel te werken zodat de kleur na vele jaren dezelfde blijft. Er is dan wel een beperktere kleurkeuze mogelijk omdat sommige pigmenten ook minder stabiel zijn bij direct zonlicht.

De steentjes hebben een grootte van 2-3 mm of 1-2mm en worden in een vloerdikte van ongeveer 6 mm gelegd. De opbouw van het steentapijt gebeurt in verschillende stappen. Na plaatsing is het steentapijt binnen 48 uur beloopbaar.

Steentapijt geeft een warme, mooie en moderne indruk. Afhankelijk van het gebruik van de vloer zijn er verschillende afwerking van het steentapijt mogelijkheden. Van nature heeft de grindvloer een open structuur, wat meestal de beste uitvoering is en in droge ruimten kan toegepast worden. Steentapijt in “open” structuur laat in de toplaag ruimte tussen de korrels. De vloer krijgt hierdoor een natuurlijke levendige, uitstraling en een zeer gunstig geluiddempend effect. Een voordeel van steentapijt in open structuur is dat het huisstof als het ware tussen de poriën wordt gevangen en niet door de ruimte dwarrelt. Het stof is eenvoudig te verwijderen met een krachtige stofzuiger. De open structuur werkt vuil verbergend en is vaak een uitkomst voor mensen met hooikoorts of een allergie voor huisstof. Het steentapijt loopt ook heel prettig en past bij vele interieurs. Daarnaast zijn de grindvloeren geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Zoals bij iedere vloer zijn krassen onvermijdelijk, maar in vergelijking met andere vloeren scoort steentapijt het best voor wat betreft de krasbestendigheid.

Kleuren Er is een breed kleurengamma beschikbaar. Een grote keuze aan stalen kan u in onze showroom komen bekijken, eveneens op ware grootte.

Of bezoek de site van onze leverancier:

Afwerking Uitzetvoegen (krimpvoegen) worden ten alle tijde overgenomen in het steentapijt.

Bepaalde overwegingen kunnen meespelen om de ruimte tussen de steentjes op te vullen (gesloten structuur), zoals in een keuken en badkamer. De poriën worden dan opgevuld en beperken het indringen van vuil en vloeistoffen in uw steentapijt.

Onderhoud Steentapijt is eenvoudig te onderhouden. 1 of 2/week stofzuigen volstaat meestal, maar onvermijdelijke ongelukjes met rode wijn, koffie, modder of etensresten laten zich ook gemakkelijk verwijderen. Een vlek kunt u eenvoudig uitborstelen met lauw water, eventueel met een neutraal reinigingsmiddel. Bij extreme vervuiling van het steentapijt kunt u de vloer schrobben met water en steentapijtreiniger, waarna het vuile water moet worden opgezogen met een waterzuiger. 

Afhankelijk van het gebruik van uw vloer raden wij aan hoogstens één tot tweemaal per jaar het steentapijt een goede schrobbeurt te geven. In het ergste geval bestaan er schrobmachines die uw vuile steentapijt er weer als nieuw laten uitzien. Klik hier voor een uitgebreide onderhoudsfiche.

Realisaties

Benieuwd naar enkele projecten van steentapijt? Neem een kijkje naar onze eigen realisaties van steentapijt.

Instructies voor de klant

Indien u beslist om steentapijt te laten plaatsen, neem dan zeker deze uitvoeringsvoorwaarden in acht.