Ondergrond

Iedere ondergrond moet steeds volledig droog, ontvet en stofvrij zijn met aanwezigheid van dampscherm!

Cementdekvloer / Chape

We adviseren een traditionele zandcementchape met vezelcompound (zonder losse vezels!). Deze ondervloer moet volledig egaal, droog en vlak zijn.

Tegelvloer of Natuursteen

Om een goede hechting van de kunstharsvloer te bekomen is het absoluut noodzakelijk om de tegelvloer eerst goed te ontvetten door middel van schuren. Daarna brengen wij een geschikte primer aan. Indien de tegelvloer ongelijkmatig is, wordt op die plaatsen eerst een herstelling gedaan met epoxymortel om toch een mooie egale kunstharsvloer te verkrijgen.

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer lijkt sprekend op een betonnen vloer maar heeft een totaal andere voorbewerking. Een anhydrietvloer dient vooraf volledig goed geschuurd te zijn voordat wij onze geschikte primer aanbrengen. Hou zeker rekening mee met een verlengde droogtijd tov een traditonele zandcementchape.

Houtenvloer/OSB

Een houtenvloer raden we af gezien deze niet stabiel en vormvast is. Er bestaat steeds de kans dat er doortekeningen zijn van de naden.

Zavel

Op een ondergrond nog in de zavel mag er geen kunstharsvloer geplaatst worden.

Op zoek naar een vloersysteem waar je écht jaren van kan genieten?

Ontdek ons volledig gamma aan vloersystemen en vind de vloer die bij jou past! Voor elk project hebben wij een oplossing.

Vloersystemen