Your Name

Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer (pu gietvloer) is een gietvloer van kunststof op basis van polyurethaanhars met een dikte van ±3mm. Ooit waren deze naadloze vloeren vooral interessant voor de industrie; na verloop van tijd zijn steeds meer particulieren de voordelen gaan inzien en wordt het ook al enige tijd gebruikt in woningen. Het strakke uitzicht maakt de pu gietvloer ook heel populair in de moderne interieurs.

De vloer is soepel en voelt warm en comfortabel aan.

Polyurethaan gietvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen en bieden een hoge mate van hygiëne. Onze pu gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze perfect passen bij elke interieurstijl: industrieel, klassiek of hypermodern.

Bent u na een aantal jaar uitgekeken op de kleur van uw gietvloer? Geen probleem, de toplagen kunnen opgefrist worden en zelfs in een ander kleur gezet worden. Zo wordt uw gietvloer echt tijdloos!

De grootte van het oppervlak is een van de grootste invloeden op de prijs van een gietvloer. Naarmate het oppervlak toeneemt, hoe lager de prijs per m² wordt.

Eigenschappen

Comfortabel en warm

Brandwerend

Vloeistofdicht

Geluiddempend

Onderhoudsvriendelijk

Naadloos

Elastisch en duurzaam

Combineerbaar met vloerverwarming

Naast deze eigenschappen is een PU-gietvloer ook geschikt voor het bekleden van trappen en douches, zij het uitsluitend in een uni-kleur.

Types

Voor dit type gietvloer zijn er 2 soorten polyurethaanharsen. Een alifatische PU-gietvloer behoudt zijn kleur en esthetiek, zelfs bij blootstelling aan zonlicht. Aromatische PU-gietvloeren hebben de neiging te verkleuren wanneer ze aan UV-licht worden blootgesteld. Daarom adviseren we om een pu gietvloer in betonlook of gietvloer met flakes in een alifatisch vloersysteem te laten uitvoeren gezien deze met transparante coating wordt afgewerkt.

Your Name

Kleuren

Deze gietvloeren zijn in alle RAL kleuren en vele NCS-kleuren leverbaar. U kan ook 2 kleuren mengen. Dan spreken we over een pu gietvloer in betonlook. Dit design is een vermenging van 2 tinten, wat zorgt voor een levendig effect, net als in beton. De uiteindelijke look van de vloer wordt bepaald tijdens het aanbrengen van de gietvloer. Een betonlook is naar eigen smaak samen te stellen en kan met koele grijstinten of een “home-sweet-home” effect met warme sfeervolle tinten.

Mag het wat speelser? Dan is een flakes-gietvloer misschien iets voor jou. Hier wordt de gietvloer ingestrooid met kleine vlokjes waarbij je een decoratief effect krijgt. Dit kan door een gietvloer in uni-kleur te kiezen en de grootte, het percentage en de kleur(en) van flakes zelf te bepalen, bv met de floorconfigurator.

Opbouw

Deze vloer wordt aangebracht in 5 lagen.

Een antisliplaag kan ook aangebracht worden.

Your Name

Onze tip

Let op de kwaliteit, dikte en UV-bestendigheid. Vergelijk offertes met deze factoren in gedachten.

Toepassingen

Woningen

Winkels

Showrooms

Kantoren

Banner scratch no more