Your Name

Steentapijt

Steentapijt

Steentapijt, ook bekend als siergrind, stonecarpet, grindtapijt of quartzgrind, bestaat uit miljoenen kleine grindkorreltjes verlijmd met kunstharsen. Dit is een decoratieve vloerafwerking met een warme look.

Het is krasbestendig, duurzaam, slijtvast, antislip en kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Er is een breed kleurengamma beschikbaar met vele variaties, die u in onze showroom kunt bekijken.

Eigenschappen

Antislip

Krasbestendig

Anti-allergisch

Relatief goedkoop in vgl met andere types naadloze vloeren

Enorm duurzaam en slijtvast

Combineerbaar met vloerverwarming

Decoratief en stijlvol

Aan te passen aan elk interieur en elke stijl

Types

Steentapijt met een epoxy bindmiddel is een vloersysteem waarbij natuurlijke steentjes worden gebonden met een duurzaam epoxyhars, waardoor een naadloze en slijtvaste vloer ontstaat. Aan de andere kant biedt steentapijt met een PU bindmiddel een UV-stabiele oplossing, waardoor de kleuren van de steentjes langdurig behouden blijven, zelfs bij blootstelling aan zonlicht.

Diktes

  • Korrelgrootte 1/2mm vloerdikte ±6mm
  • Korrelgrootte 2/3mm vloerdikte ±6mm
  • Korrelgrootte 3/4mm vloerdikte ±8mm

Kleuren

Er is een breed kleurengamma beschikbaar en vele variaties/samenstellingen zijn mogelijk. Een grote keuze aan stalen kan u in onze showroom komen bekijken.

Opbouw

Your Name

Afwerking

Afhankelijk van het gebruik van de vloer zijn er verschillende afwerkmogelijkheden. De basis is de zogenaamde open structuur. De vloer krijgt hierdoor een natuurlijk levendige uitstraling. Een open structuur werkt vuilverbergend en is vaak een uitkomst voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of die last hebben van hooikoorts.

Een gesloten structuur raden we aan voor intensief gebruikte ruimtes, waar de kans op verontreiniging groot is. We brengen dan een acrylaat filler aan, bovenop het steentapijt. De vloer is daardoor makkelijker te reinigen.

Uitzetvoegen (krimpvoegen) worden ten alle tijde overgenomen in het steentapijt.

Toepassingen

Woning

Kantoor

Winkel

Showroom

Banner scratch no more