Your Name

Marmertapijt

Marmertapijt

Marmervloeren hebben hetzelfde principe als steentapijt met het verschil dat hierbij natuurlijk materiaal gebruikt wordt dat uit de marmergroeven in Italië komt. Het marmertapijt heeft een héél chique en warme uitstraling.

Het is krasbestendig, duurzaam, slijtvast, antislip en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Eigenschappen

Antislip

Krasbestendig

Anti-allergisch

Relatief goedkoop in vgl met andere types naadloze vloeren

Enorm duurzaam en slijtvast

Combineerbaar met vloerverwarming

Decoratief en stijlvol

Aan te passen aan elk interieur en elke stijl

Types

Marmertapijt met een epoxy bindmiddel is een vloersysteem waarbij natuurlijke steentjes worden gebonden met een duurzaam epoxyhars, waardoor een naadloze en slijtvaste vloer ontstaat. Aan de andere kant biedt marmertapijt met een PU bindmiddel een UV-stabiele oplossing, waardoor de kleuren van de steentjes langdurig behouden blijven, zelfs bij blootstelling aan zonlicht.

Diktes

  • Standaard korrelgrootte 1-4mm vloerdikte ±8mm

Kleuren

De kleuren zijn in mindere maten te krijgen omdat marmer een natuurproduct is met zijn eigen basiskleur. Een keuze aan stalen kan u in onze showroom komen bekijken.

Opbouw

Your Name

Afwerking

Afhankelijk van het gebruik van de vloer zijn er verschillende afwerkmogelijkheden. De basis is de zogenaamde open structuur. De vloer krijgt hierdoor een natuurlijk levendige uitstraling. Een open structuur werkt vuilverbergend en is vaak een uitkomst voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of die last hebben van hooikoorts.

Een gesloten structuur raden we aan voor intensief gebruikte ruimtes, waar de kans op verontreiniging groot is. We brengen dan een acrylaat filler aan, bovenop het marmertapijt. De vloer is daardoor makkelijker te reinigen.

Uitzetvoegen (krimpvoegen) worden ten alle tijde overgenomen in het marmertapijt.

Toepassingen

Woning

Kantoor

Showroom

Banner scratch no more