Kunstharsvloeren zoals gietvloer – steentapijt – marmertapijt – troffelvloer

Ondergrond

Mits de juiste voorbehandeling kan een kunstharsvloer op vrijwel elke ondergrond geplaatst worden. Iedere ondergrond moet steeds volledig droog, ontvet en stofvrij zijn met aanwezigheid van dampscherm! Sterk bevuilde ondergronden moeten eerst chemisch gereinigd worden.

Cementdekvloer / Chape Deze ondervloer moet volledig vochtvrij, droog en vlak zijn. Voor de aanvang van plaatsing kunnen wij het vochtgehalte van deze ondergrond testen. Dit is zeer belangrijk voor een goede hechting. Wij bewerken de ondervloer steeds met een aangepaste primer omdat een goede kwaliteit bij ons prioriteit is!

 

Tegelvloer of Natuursteen Om een goede hechting van de kunstharsvloer te bekomen is het absoluut noodzakelijk om de tegelvloer eerst goed te ontvetten door middel van schuren. Daarna brengen wij een geschikte primer aan. Indien de tegelvloer ongelijkmatig is, wordt op die plaatsen eerst een herstelling gedaan om toch een mooie egale kunstharsvloer te verkrijgen.

Anhydrietvloer Een anhydrietvloer lijkt sprekend op een betonnen vloer maar heeft een totaal andere voorbewerking. Een anhydrietvloer dient vooraf volledig goed geschuurd te zijn voordat wij onze geschikte primer aanbrengen. Hou zeker rekening mee met een verlengde droogtijd.

 

Houtenvloer Een houtenvloer raden we af gezien deze niet stabiel en vormvast is. Er bestaat steeds de kans dat er doortekeningen zijn van de naden.

Instructies

Het is belangrijk dat u de uitvoeringsvoorwaarden doorneemt alvorens de vloer geplaatst wordt.

Dit bepaalt mede het slagen van uw kunstharsvloer en maakt daardoor deel uit van onze algemene factuurvoorwaarden.